Montag, 21. Juni 2010
Strawberry swing - Biskuitrolle
Strawberry Swing
Recipe
6 egges beaten vigorously with 150 grams sugar until really really fluffy.
Carefully fold in the contents of 1 package vanilla pudding by Gala which is only available in Germany I am afraid and add as much flour as needed to make 100 grams. If you don't live in Germany just use 100 grams of flour and some vanilla flavouring.
Use a regular rectangular baking sheet and line it with baking paper (I am not sure if this is what you call it). Fill in the dough and bake at 180°C for exactly 15 minutes on the middle shelf in your oven. Not shorter and not longer than that.
When the 15 minutes are over take out the sheet and cover it with a linen towel. Turn the sheet over onto the towel and lift off the baking papper. Then roll the dough and the towel together and let it cool which will not take very long. After cooling fill with whipped cream (no sugar added) and fruit to your liking. Strawberries in this case but you can also use cherries, raspberries etc. Roll it up and springle with powdered sugar.
I hope these instructions are sufficient. If you have any questions please don't hesitate to ask. Now have fun and enjoy eating it.
Das ist ein kleiner Gruß an Birgit. Ihr hatte ich das Rezept eigentlich schon für Sonntag versprochen. Wir hatten aber bei uns im Dorf ein schönes Fest und da habe ich den ganzen Tag verbracht. Ich hoffe, es reicht heute auch noch.
Biskuitrolle
6 Eier mit 150 gr Zucker ganz ganz schaumig aufschlagen.
Dann 1 Gala Vanillepuddingpulver bis 100 gr mit Mehl aufwiegen und unterheben, ganz vorsichtig damit es luftig bleibt.
Ein flaches raumfüllendes Backbleck mit Backpapier auslegen und die Biskuitmasse einfüllen.
Bei 180° C ganz genau 15 Minuten auf mittlerer Schiene backen. Nicht länger und nicht kürzer.
Sobald das Blech aus dem Ofen kommt ein Geschirrhandtusch darauflegen und das ganze mit Hilfe eines Gitters stürzen. Backpapier abziehen, mitsamt dem Geschirrhandtuch aufrollen und auskühlen lassen. Das dauert garnicht lange.
Nun nur noch mit geschlagener Sahne (ich nehme nur die Sahne und süße sie nicht zusätzlich) bestreichen und mit Obst, in diesem Falle Erdbeeren, füllen. Aufrollen, mit Puderzucker bestreuen und servieren. Ich wünsche gutes Gelingen.
Wenn noch Fragen auftauchen, bitte melden.
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boah, sieht das lecker aus!
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